Dingo..go away !!! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Rob Weerden - WaarBenJij.nu Dingo..go away !!! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Rob Weerden - WaarBenJij.nu

Dingo..go away !!!

Door: Rob van der Weerden

Blijf op de hoogte en volg Rob

08 November 2009 | Australië, Sydney

Hey lieve lezers en lezerinkens,

Omdat ik al weer een tijdje niks van me heb laten horen en ook jullie wil vertellen hoe geweldig en anders het hier wel niet is, heb ik jullie weer heel wat leesvoer bezorgd. Let vooral niet op de typfouten of fouten zinnen want ik probeer altijd mijn internet tijd zo goed mogelijk te gebruiken en zo snel mogelijk alles te vertellen.

28-10
Nee,.... Surfers Paradise is niks voor mij maar heb ook geen surfboard meer gehuurd omdat het weer niet super was. Wel nog wat sushi gekocht en op het strand opgegeten. Ook nog door de een van de grootste shoppingcenters van Australie gelopen maar niks gekocht. Maar het was wel echt super groot. De lengte van het centrum was 2 km, dus das best lang. en het was ook nog best breed maar hoe breed ben ik vergeten. Maar surfers paradise is niet mijn ding. Om 5 uur 's Avonds vertrok ik naar Brisbane,toen ik de bus in wilde stappen zag marleen van het surf kamp nog, erg toevallig, vooral als ze 2 uur geleden nog smste dat ze naar surfers heen ging ;) Toen met de bus naar Brisbane. We hadden een super toffe chauffeur. Hij was super veel aant vertelllen over brisbane en melbourne day etc. Ik ging samen met het israelische meisje waar ik nu 2 dagen mee op trok kruisje bolletje doen op de ramen van de bus. Helaas verloor ik 2 keer van de 2 keer. Ja en ik kan niet super goed tegen mijn verlies dus ik hield het maar voor gezien. Je mocht trouwens met de stiften vanalles op de ramen kladden dus daar was iedereen druk mee bezig in het begin. Eenmaal in Brisbane aangekomen vond ik het een beetje op sydney lijken alleen kleiner en waren veel meer studenten.
We gingen logeren at X-base. Daar aangekomen kwam ik super veel bekende tegen: het meidje uit meijel, Loret uit Nederland van het surfkamp, een duits meidje van het surfkamp, Stefi van de Cheeky Monkeys en zo ging het maar door. Maar wel een vet hostel. Ik heb mijn tas er neergezet en ben naar de basement gegaan waar een kroeg was genaamd: down under. Wel een toepasselijke naam dacht ik zo. Daar kon je een maaltijd bestellen voor 10 dollar met een groot drankje erbij. Das echt niks 6 euro voor een grote maaltijd + drank. Doen dus. Daarna kregen we nog allemaal drankjes van Oz experience. Ook niet verkeerd en daarna heb ik gepraat met allemaal gasten uit verschillende landen, Nederland, Duitsland, Ierland, Turkey en natuurlijk ook de ozzies. Dit was super leuk. Morgen moet ik weer om 6.30 in de bus zitten dus ik kan het niet te laat maken. Maar morgen staat de trip naar Noosa op het programma waar ik 2 dagen ga verblijven. Ik kijk er wel naar uit al had ik achteraf ook langer in Brisbane willen blijven. Al is dat moeilijk vanwege de planning.

29-10
Ik dacht dat de bus om 6.30 zou vertrekken maar dit bleek 6.15 te zijn. Dus ik had erg veel geluk toen ik om 6.25 onder aankwam. Het Israelische meisje (Sivan) had gelukkig de chauffeur nog kunnen overtuigen om nog ff te wachten. Gelukkig maar anders moest ik 50 dollar betalen. Onderweg naar Noosa zijn we nog naar Wild horse sightpound gegaan. Daar heb ik bijv. planten gezien die 1 cm per jaar groeien en die van oorsprong uit australie kwamen. Verder vertelde de chauffeur erg veel over de aboriginals. Dat ze een waren met de natuur en alle platen en bomen gebruikte voor het maken van gereedschap, eten, verf etc. Echt... wat kon die man vertellen ik was wel echt super geboeid door zijn verhalen. Eenmaal op het uitzichtpunt vertelde hij nog meer verhalen. Hijzelf stamde af van de eerste vloot in australie + een aboriginal (een aantal generaties terug). Daarna zijn we doorgereden naar Noosa. Ik had nog geen accomadatie dus ben met 2 andere nederlandse jongens, Dennis en Tony mee gegaan naar het Koala resort. Het hostel was wel goed. Een eigen douche en toilet op de kamer. We delen de kamer met 2 canadezen en Sven. Een kerel van 2.02. Hij kan niet eens in zijn bed liggen. Het is vouwen of met zijn benen over de rand liggen. Hij heeft ons ff wegwijs gemaakt in Noosa. Daarna zijn we terug gegaan naar het hostel en kregen we een super id. Er was een park waar een openbare bbq stond. Misschien was het een id om daar te gaan bbq'en. We hebben ook nog 2 andere nederlandse meiden uit breda Suzanne en Marieken ontmoet. Ofja die hadden Tony en Dennis al eerder ontmoet in het hostel in brisbane en ze hebben ook lekker mee gebbqd. Echt relax je drukt op een knop en je kunt gewoon bbq'en. Dus weer lekker voor 5 dollar gegeten.

30-10
Vandaag wilde we een surfboard gaan huren in noosa. Maar we zagen maar een shop waar dit kon en dit koste 40 dollar voor 4 uur. Das 24 euro. Dat vonden we veel te veel en probeerde wat af te dingen. Op een gegeven moment lukt het voor 30 dollar voor 3 uur maar ook dit vonden nog veel te hoog dus zijn we maar gewoon naar het strand heen gegaan en hebben daar zonder board golven gepakt. Ja das ook vet!! Als de golf omslaat timen en dan zo lang mogelijk uitdrijven. Surfen was leuk geweest maarja.
Wat ik nog vergeten te vertellen was dat ik al mijn broeken in byron in het hostel had laten liggen bij het inpakken. Het was ook echt een puinhoop op onze kamer in byron. Dus bij het weggaan zei k zelfs nog 2 keer. Volgensmij ben ik wat vergeten want mijn tas is lang niet zo vol als eerst. Maarja toen bleek dat ik nog een handdoekje buiten had hangen. Maar nog zat de tas niet vol. Ik heb nog ff rondgezocht en daarna ben ik toch maar gegaan. Maar toen ik 10 minuten in de bus zat kreeg ik al telefoon van Mark dat ze waarschijnlijk mijn broeken hadden gevonden. Maar gelukkig gaat Bob ook naar het noorden en geeft deze rond 16 November in Mission beach af. Alvast bedankt bob voor het meeslepen van die zware lange broeken.
Vandaag kwam ik er ook achter dat ik mijn sweater nog op surfkamp ligt waarschijnlijk dus echt balen want die heb ik op fraiser island echt wel nodig. Maarja toch maar een nieuwe gekocht want die ga ik niet meer terug vinden. Ik ga voortaan altijd mijn tas al inpakken op de dag voordat ik vertrek en de dag van vertrek ff alles 3 keer checken want zo schiet het natuurlijk niet op.
Na het golfjes pakken ben ik nog naar het triatlonpark gaan kijken. Dit weekend wordt er een super grote triatlon gehouden in Noosa en bij deze triatlon kan men zich ook plaatsen voor de olympische spelen. Heel Noosa is dan ook in de ban van dit evenement. Super groot park met allemaal kraampjes met fietsen en zwembroeken etc. Heb nog nooit zoveel mooie fietsjes bij elkaar gezien. Ook heb ik nog informatie folders gekregen over het trainen van corestability van de armen met gewichtjes. Echt super cool omdat ik dit in nederland bij de fysio ook train, maar alleen maar door oefeningen zonder verzwaring met gewichtjes. Maar blijkbaar trainen al een hoop sporters met dit systeem. Ik zat ook al te denken om me optegeven als vrijwilliger om op de zaterdag en zondag de sporters te masseren. Maarja ik blijf maar tot zaterdag morgen dus heeft niet veel zin helaas. 's avonds zijn we nog ff naar de koalabar geweest in het hostel waar al super veel mensen verkleed waren voor halloween. Dat leeft hier echt.

31-10
Heb ff uitgecheckt uit het hostel en ben met Tony naar Noosa heads gegaan om daar ff een nieuwe sweater te kopen. Maar dat valt nog niet mee in het zomerseizoen. Maar heb een mooie kunnen vinden. Ook ben ik nog ff langs te triatlon gelopen waar een aantal kerels zaten te stunten met hun fietsen. Zag er echt wel super vet uit. Later ben ik op de bus gestapt met 36 graden en de airco was kapot. Maar gelukkig deden de blazers het wel. Nu ben ik aangekomen in Rainbow beach wat ook super mooi eruit ziet. Het is een klein plaatsje wat een beetje lijkt op Byron bay alleen dan kleiner. Maar hostel is erg netjes en je kon hier ook een surfboard huren voor de hele dag voor maar 15 dollar dus dat ga ik misschien wel doen als de golven goed zijn. Verder ook nog ff iets kopen voor de halloween avond van vanavond want dat moet echt leuk zijn. Heb trouwens ook met de 2 meiden van Noosa afgesproken dat ik met Carnaval het cafe binnen ga stappen in een carnavalsoutfit en daarna de foto's online zet. Ja dat ga ik dit jaar missen helaas. Maarja ik maak hier al zo veel mee, ik weet niet of Carnaval daar tegenop kan, denk het niet ;)
De weg naar Rainbow beach was ook super mooi. Erg mooie natuur. Ik ga sowieso hier ook nog een wandeltour doen.
Wat nu wel minder leuk is dat de wond aan mijn voet wel genezen is, maar dat ik nu anders ben gaan lopen en dat ik nu veel last van mijn hak heb. Waarschijnlijk een irritatie van de peesschede (aponeurose hahaha zie college anatomie, toen hadden wouter sjors kelly en ik daar zo'n lol over). Maar hoop dat dat ook snel minder wordt want daardoor heb ik in Noosa het national park ook al niet kunnen bezoeken.
's Avonds had ik hoge verwachtingen van de halloween party maar in het hostel was bijna niemand verkleed. Maar ik heb wel al de groep van fraiser beter ontmoet en het zijn volgensmij allemaal leuke mensen. Ook heb ik nog 2 meiden uit Nederland ontmoet en we besloten om met de rest van het hostel naar een andere tent te gaan waar volgens de bronnen wel halloween gevierd werd. Dus wij daar heen gelopen. En toen we binnenkwamen was het vrij rustig. Het was meer een dorpsfeestje waar iedereen de meeste verkleed waren en waar maar de helft was komen opdagen. Maar wel geweldig om te zien. Er stonden ongeveer 15 mensen op de dansvloer en dit waren 3 kinderen van een jaar of 8, 2 oma's van een jaar of 70 en de rest ongeveer 40 jaar ofzo. Maar was mooi om te zien zien met hoeveel passie deze personen danste. Maar het was niet zoals ik halloween in australie had voorgesteld. Dus we zijn maar ff gebleven. Wel nog de wedstrijd van Arsenal gekeken waarin wie anders dan Robin van Persie de eerste goal scoorde.

halloween is ideaal voor ons als arme backpackers. Langs de deuren gaan voor snoep ;) Nee dat gaat te ver. Maar wat we backpackers wel doen is altijd eten aannemen in de supermarkt bij testproducten. Je moet natuurlijk wel op de kleintjes letten.

1-11
Vandaag om 6.45 ons bedje uit omdat we vandaag naar Fraiser Island gaan. Wel relax aan dit hostel is dat je om 7.00 gratis pancakes krijgt. Dus het is ook wel de moeite om vroeg op te staan. Daarna de auto ingeladen en aangereden naar de ferry. De groep bestaat uit 2 Belgische kerels uit het vlaamste gedeelte (toch fijn omdat je dan ook nederlands kan praten) 2 finse dames, en 5 dames en een kerel uit duitsland. Wat wel grappig was, dat ze dachten dat ik hun niet kon verstaan. Maarja ik heb ook 3 jaar duits gehad op op school ;)
Ze zeggen trouwens nu ook in Australie dat het al 5 jaar niet meer zo droog is geweest als dit jaar dus het is erg oppassen voor bosbranden maar ook het zand is veel droger dan normaal. Dus het gaat nog een zware kluif worden op fraiser island. En daar hadden we gelijk in want voor dat we op de ferry waren zaten we al vast en moesten we onze banden al vrij graven. Eenmaal op Fraiser zijn we eerst naar het noorden gereden naar een punt waar je een super mooi uitzicht had. Wat wel apart is hier is dat dat het strand multifuntioneel wordt gebruikt. 1 Als strand natuurlijk 2. visstek 3. Snelweg 4. Vliegveld. Omdat er bijna geen wegen zijn op het eiland wordt het strand als snelweg gebruikt. Alleen er zijn geen wegen dus je moet altijd je knipperlicht aanzeten als je een tegenmoetkomer tegenkomt zodat hij ook weet welke kant hij kan passeren. Verder moet je erg rekening houden met eb en vloed want als het vloed is kun je niet op het strand rijden. Dus je moet zorgen dat je op tijd op de plaats van bestemming bent. Anders kom je vast te zitten op het strand. Eenmaal op de uitkijkplaats aangekomen hebben we wat foto's geknipt, wat gegeten en onze campingplaats gezocht. Dit was niet meer dan een doorgang achter de duinen. Andere faciliteiten waren er niet. Als je naar de wc moest, moest je een schop meenemen, een kuil van 50cm graven en daarna weer dicht gooien. Het echte kamperen is begonnen. Eenmaal op de plaats aangekomen hebben we onze tentjes opgezet, eten gekookt en zijn daarna met onze groep in de duinen gaan zitten. Ondertussen speelde Damien liedjes op zijn gitaar. Zo relax. We hebben toen ook onze eerste dingo's op de camera weten te krijgen. Dingo's zijn een soort wilde honden die leven op Fraiser Island. Later die avond waren er zoveel dingo's dat we constant bleven zeggen: Dingo... Go Away !! En meestal luisterde ze dan wel.

2-11
Vandaag was het mijn beurt om te gaan rijden. Maar ik werd meteen geremd door de dames achterin. ik moest langzamer rijden. Gisteren reden we 60 en nu al constant 30 en nu moest ik nog langzamer rijden. Dit kwam ook omdat het zand veel meer plakte omdat het net vloed was geweest. En er ook veel geulen van terug stromend water waren. Ook kon ik op een gegeven moment niet verder omdat er een partij rotsen op het strand lag. Ik zou er gewoon langs zijn gereden door het water, maar de dames zagen dit niet zitten, maar toen er een andere groep hetzelfde deed kreeg ik toch toestemming om dit ook te doen. En het was gewoon te simpel. Ik vond het zelfs wel vet, en die jeeps zijn er ook wel voor gemaakt. Maarja je bent met een groep en dan moet je toch wel op een lijn zitten over de beslisssingen die je neemt. Even later begon de echte tocht. Landinwaarts richting lake Mckenzie. Dit was een zandpad met erg droog zand waar je soms een halve meter omlaag viel, Dus hier moest je wel erg rustig rijden. Ik vond dit echt een van de mooiste dingen die ik ooit heb gedaan. Als je dan in de 2 rijd met een vierwielaangedreven jeep en je bijna niet vooruit komt en dan de auto zo hoort grommen, Geweldig. Na een toch van 1,5 uur door de jungle zijn we bij het meer aangekomen. Echt super gewoon. Nog nooit heb ik zo'n helder meer gezien. Ik kon het echt gewoon niet bevatten. Natuurlijk meteen erin gesprongen en wat rond zitten springen en zwemmen. Normaal ben ik niet zo'n zwemmer maar hier voelde ik me de koning te rijk. Je moet de foto's maar eens kijken !! Helaas konden we maar 50 minuten blijven omdat het ook weer snel vloed werd. Dat is dan wel jammer. Op de terugweg reed Damien en de dames schreeuwde doodsangsten uit toen hij de auto in de achteruit zetten richting in een ravijn maar de auto stond nog 1,5 meter van het ravijn af dus het viel allemaal wel mee. Eenmaal terug hebben we weer een kamp opgebouwd. Ditmaal samen met een aantal Ieren en Duitsers. Ik was erg trots op onze overkamping deze keer. Maarja ik had natuurlijk veel ervaring door het bouwen van hutten in het verleden in de groote Peel ;) s' Avonds heb ik foto's proberen te maken van de volle maan maar de dag erna kwam ik er pas achter hoe ik de sluitertijd van mijn fototoestel kon veranderen. Dus de foto's waren alle erg donker. Toen ben ik gaan slapen en ben 4.45 weer opgestaan samen met de Finse dames om naar de zonsopkomst te gaan kijken. Ook erg mooi, maarja binnen 10 minuten was de zon al bijna op. Dus toen maar weer snel het tentje ingegaan om nog ff te kunnen slapen.

3-11
s' Morgens zijn naar lake Wobby gegaan om daar eerst een walking track te doen. De heenweg ben ik met de vrouwen meegelopen en maar de terug weg met de Damien, Federic, Christine en Max. Want de dames wilde na 20 minuten alweer gaan omdat ze dachten dat we anders niet genoeg tijd hadden. Maarja ze konden toch niet aanrijden omdat alleen Damien, Federic en ik bevoegd waren te rijden. En wij hadden ook ff een berekening gemaakt over de tijd en we hadden tijd genoeg om de Ferry te halen. Dus we zijn nog een 30 minuten langer gebleven. Federic kwam op het gekke idee om de berg af te koprollen. Ja ik dacht, dat ga ik in mijn hele leven echt niet doen, maarja 5 minuten later ging ik toch omlaag. Er is nog een mooi filmpje van gemaakt. Ik zal binnenkort dit filmpje op youtube zetten en de link posten. Daarna hebben we teruggelopen en alle nederlandstalige liedjes gezongen die we konden. Eenmaal bij de ferry aangekomen hadden we nog 50 minuten over. Dus no worries. Een van de belgen zei wel iets wat echt klopte. De dames wilde dingen om er geweest te zijn en foto's te maken en wij wilde de dingen echt meemaken. Evengoed hadden we een erg leuke groep maar het is logisch dat 11 personen niet allemaal hetzelfde denken. En ik was het met de belgen eens maar kon het ook erg goed vinden met de Finse dames. Dus ik zat er vaker wat tussenin.
Maar samenvattend: Fraiser Island was een van mijn mooiste ervaringen ooit. Echt super natuur en rijden in de Jeep was geweldig. Ook het primitief camperen vond ik zeker wat hebben. Verder heb ik bijna de heletijd engels gepraat, zelfs tegen de vlaamse gasten. Dus mijn engels wordt wel steeds beter. Gewoon praten en fouten maken dan komt het vanzelf goed.
's Avonds hebben we in het hostel buiten nog ff lekker gebbq'd en ben daarna op tijd naar bed gegaan.

4-11
Ik had mezelf voorgenomen om om 7.00 uur op te staan voor de pannenkoeken. Maar was toch te moe. En achteraf hoorde ik ook dat je er maar een kreeg. Dus was ook niet de moeite geweest. Maar ben om 8.30 opgestaan en naar het strand gelopen om te kijken naar de golven. Maar helaas waren ze weer niet echt hoog, dus weer zonde om een surfboard te huren. Dus ben ik wat gaan wandelen langs het strand en ben terug gegaan naar het hostel om wat te gaan internetten en mijn was te doen.
Sorry dat ik niks heb terug heb kunnen smsen of kunnen bellen maar dit is omdat ik in Rainbow beach en Fraiser island geen bereik heb. In de volgende plaats Town 1770 is dit ook zo. Waarschijnlijk heb ik in Arlie beach op 7 November weer gewoon bereik.
's Middags ben ik toch weer even terug gegaan naar het strand en nou waren de golven een heel stuk hoger, Dus ff een board gehuurd en de zee ingegaan. Maar vanaf het strand zagen de golven er lang niet zo hoog uit als ze eigenlijk waren. Dus vandaag heb ik misschien 2 uur gepeddeld en 3 minuten op mijn board gestaan. Het duurde zelfs een keer 20 minuten om achter de golven te komen. Dit omdat de golven maar bleven komen en ja, je moet er doorheen/overheen. Toen ik er overdacht om op te geven (wat eigenlijk niet in mijn vocabulair voorkomt) kwam een kerel naar mij toe om mij tips te geven over het surfen. Ik dus proberen en nu ging het wel beter maar het was vooral peddelen. Maar wel al mee geleerd dan op het Mojo surfkamp want daar gingen de instructors na 5 minuten naar de vrouwelijke surfers heen. Na het surfen heb ook nog een half uur met deze local zitten buurten over het surfen en het leven in australie en over banen enzo. Das dan wel weer mooi als je in je eentje reist. Je legt veel sneller contacten. Eenmaal ben ik ff gaan douche en me klaar gaan maken voor de bbq. Want Heleen, Tony en Dennis zijn nu ook in Rainbow Beach. Dus weer mooi tijd om weer ff bij te buurten. Zij hebben ook weer nieuwe mensen leren kennen en ze gaan ook mee bbq'en (Will, Anouk, nog een Tony en Marloes). De bbq was goed. Lekker bij zee. En we zagen de baan vanuit de zee omhoog gaan, super mooi gezicht. Daarna zijn we een kaartspel gaan spelen. Ik weet niet hoe het heet maar het lijkt op hally gally, Das het spel want ons Esther en Max altijd spelen, maar wij speelde het met kaarten. Als je dezelfde kaart hebt als een van de medespelers moet je de aansteker zo snel mogelijk proberen te pakken die midden op de tafel staat. Echt niet normaal wat voor lol we er bij hadden. Ik moest in het begin de heletijd vechten om de aansteker met Anouk en verloor ongeveer met 15-2 ofzo en daarna met marloes en toen we klaar waren was het 9-4,5 voor mij :). Maarja winnen zat er voor ons alle niet in omdat Tony (De finse kerel) veel te snel was. Hij kan als hij wil, vissen gaan vangen met zijn handen. Maarja ongelofelijk dat je je kan amuseren met zo'n simpel spel

5-11
's Morgens vertrokken met Oz experience. (Wel nog de was van de waslijn gehaald ;)) en naar Town 1770 gegaan. Is klein maar gezellig dorpje. Ook een netjes hostel voor maar 20 dollar. Normaal 25 maar omdat we met oz experience waren kregen we flinke korting. 's avonds gingen we nog met de groep van oz experience naar de bay waar kapitein Cook voor het eerst aan land kwam in Queensland en hebben daar de Zondsondergang gekeken met een glaasje champagne en een pizza. Daarna zijn we naar een bbq gegaan in een park en daar heeft onze chauffeur een heus feestmaal voorbereid. Je kon zelfs je eigen pizza's maken op de barbie. Echt super goed gegeten en veel engels moeten praten want ik was in een gezeldschap met alleen 3 duitsers, wat canadezen, veel mensen van de UK en van australie zelf. Dus het praat-tempo lag redelijk hoog. Daarna ben ik al om 21.30 naar bed gegaan want ik was te moe. Kon geen boek meer lezen of ik viel al in slaap op de bank.
Ik heb trouwens vandaag 2 boeken gekocht. Dit zit zo: Ik wilde het vervolg van de da vinci code, the lost symbol, al lange tijd gaan kopen maar zag het eerst overal voor 50 dollar en in de morgen zag ik het voor 40 dollar, dus ik erg aant twijfelen. Dus toch maar een goedkoop boekje over de 2de wereld oorlog gekocht. Daarna reisde we verder naar Bundaberg en daar zag ik hetzelde boek afgeprijsd voor maar 32 dollar, dus die kon ik niet laten liggen. Dus ik heb genoeg te doen de komende tijd ;)
Hier geld het spreekwoord: " Het gras is altijd groener bij de buren" ook niet meer. Dit omdat het gewoon overal dor is. Ook is de grond hier op veel plekken gewoon rood zoals je op foto's ziet. Net zoals het gravel bij tennis.Verder hoorde ik in de bus nog dat er super veel giftige slangen op fraiser zaten. Het is maar goed dat ik mijn idee om buiten onder de sterrenhemel te slapen niet echt heb uitgevoerd.

6-11
's Morgens heb ik met de 2 Canadeese meidjes afgesproken op het strand omdat ik wel een bal had en zij niet. Dus daar ff wat zitten ballen en daarna wilde ik wel tot het einde van het strand gaan joggen. Ik dacht dat het ongeveer 20 minuten heen en 20 minuten terug was. Maar daar vergiste ik me toch heel erg in. Toen ik eindelijk aan het einde van het strand aankwam waren er al 40 minuten verstreken. En het was ook nog erg warm die dag (zo'n 36 graden), dus had toch wel echt behoefte aan water. Dus maar zo snel mogelijk weer terug gerend. Maarja weer 45 minuten. Ik merk trouwens wel dat mijn conditie wel wat minder aant worden is van het al het niet sporten. Dus wil eigenlijk nu toch wel om de 2 dagen gaan hardlopen. Maarja heb alleen mijn le coq sportif schoenen. Dus misschien nog goedkope hardloopschoenen bijhalen. Maar ik wacht daar nog ff mee. Dan maar lekker op het strand joggen. Ik kwam onderweg tijdens het joggen wel erg veel jellyfish tegen in allemaal veel verschillende kleuren. Maar ik weet dat er een heel aantal erg giftig waren maar of deze het ook waren weet ik niet. Terug op het strand kwam ik de zweedse dames van Byron ook weer tegen. Het is gewoon onvoorstelbaar dat je iedereen weer tegenkomt, maar das ook wel weer leuk omdat je dan weer wat dingetjes hebt om bij te praten en vaak hebben heeft iedereen nog wel wat tips voor het vervolg van de reis. Toen kwam ik Vincent en Marijn nog tegen die ik ook via via had leren kennen in Noosa. Ze boden me aan om een lange broek te lenen omdat ik anders niet de scooteroo tour kon doen. Omdat hier een lange broek voor nodig was, en aangezien ik al mijn lange broeken in byron had laten liggen was het wel een beetje een probleem. 's Middags begon de scooteroo tour. Dit was een tour op een soort kleine harleys. Deze gingen maximaal 80 km/pu. Het gekke van het huren was nog dat je niet eens hoefde te laten zien dat je je rijbewijs had ofzo. Ik kreeg zelfs een snellere omdat ik aangaf dat ik wel eens op een 2 wieler had gereden. (of het nou echt zo'n voordeel is als je ooit op een scooter gereden hebt, vraag ik me ook af). Maar het was wel vet om op die dingen te rijden. Onderweg hebben hebben we nog gestopt om de kangoroo's te zien en om te eten. En net in de laatste 10 minuten van de toch gebeurde er nog wat. Het meisje wat achter mij reed was volgensmij niet echt op aan het letten en remde niet af toen ik dat wel deed. Dus die raakte me vol op de achterkant van mijn bike en bleef het gas inhouden en reed me nog voorbij waarbij ze ook nog mijn stuur raakte, toen nog iemand anders die voor me reed en toen ging ze zelf nog op haar plaat. Wat ik wel heel knap vond was dat ze haar bike weer oppakte en nog terug reed. Een dag eerder was er ook al een ongeluk gebeurd met een meisje uit engeland die bij mij ook met Oz mee reed. En die had een flinke vleeswond op haar buik en ze gaf aan dat ze nooit meer op een bike zou stappen.

Toen ik terug kwam ben ik met Marijn, Vincent, Sven en Eric gaan kaarten. Shithead. Dit is een typisch kaartspel in australie onder de backpackers. Ik had het nog nooit gespeeld maar had volgensmij erg veel geluk. Kijken of het de volgende keer weer zo goed gaat.

7-11
De volgende morgen vertok ik weer vroeg met de bus richting Arlie. Tenminste dat dacht ik. Maar na 3 uur kwamen we opeens in de middle of nowhere te rijden. We gingen blijkbaar nog eerst overnachten in kroombit. Hier was een Cattle. Dit is een soort boerderij. Op deze boerderij leefde ze als vroeger, zoals de cowboys. Ze hadden iets 60 paarden en veel geiten. Alles was heel primitief. Dus daar moest ik wel ff aan wennen. Overdag hebben we een aantal activiteiten gedaan. Schieten op een soort kleiduiven (gedeeld 1ste plaats), lasso werpen om geiten (2de plaats), een soort harry de hengst, je weet wel, zo lang mogelijk op een mechanische stier blijven zitten (2de plaats). Ik mocht zelfs mijn kennis als fysio weer gebruiken omdat er 2 meidjes erg hard van de stier afvielen. Het viel acteraf wel mee maar toch een flinke bult op haar arm. Verder hebben we 's avonds met alle vrijwilligers allerlei spellen gespeeld die ik nog niet kon en dit was ook super leuk.

8-11
Om 7.00 uur vertrok de bus alweer richting Arlie Beach. Dit zou een busreis van zo'n 10 uur gaan worden. Erg lang dus, dus de chauffeur had 3 films uitgekozen die we onderweg konden kijken om toch de tijd te stillen. Ik ben eerst languit gaan liggen(benen op 2 stoelen en andere gedeelte van het lichaam op 2 stoelen). Maar dit was toch niet zo relax. Ook omdat de chauffeur vaak moest remmen en dan lag je weer op de grond ;) Het was trouwens wel mooi om naar buiten te kijken. Rechts de zee en een soort woestijn met bomen en links allemaal hoge bergen. Na 10 uur zijn we eindelijk in Arlie beach aangekomen en het is hier volgensmij erg leuk. Het heeft wel een beetje weg van Byron Bay. (Dat vond ik nog de leukste plaats in Australie). Ik blijf hier nu 3 dagen en dan ga ik zeilen op de whitesundays en kom 3 dagen later weer terug in Arlie. Ik heb ook mijn planning weer een beetje aangepast. Als ik de 19de in Cairns aankom, blijf ik er nog een weekje en ga dan woofen in het noorden. Woofen is werken voor accomodatie en eten. Ik wil dit gaan doen in de buurt van Cooktown. Dit is echt in de middle of nowhere in het tropisch regenwoud. Het lijkt me een super ervaring om daar zo'n 3 weken te werken en een beetje in te burgeren in de culturen die daar zijn. Daarna wil ik met het vliegtuig terug naar Melbourne om daar kerst en Oud op nieuw te vieren. Waarschijnlijk ook met de 2 Finse meidjes die ik op Fraiser heb leren kennen. Dus dat wordt weer een gelukkig weerzien. Hopelijk zijn er ook nog wat mensen van de Australien Backpackers groep daar. Want dat zou echt super tof zijn. Na ou op nieuw wil ik gaan werken in Melbourne voor ongeveer 2 maanden en hierna wil ik de outback nog gaan doen en als er nog tijd en geld over is ook nog de westkust. Maarja wat ik al vaker heb gezegd. Plannen blijven wijzigen.

Wat trouwens wel jammer was, was dat de buschauffeur niet echt veel vertelde over de omgeving. Dit vond ik juist wel echt een meerwaarde van oz-experience. Maarja volgende keer beter.

Het Meijelse meidje op Surfkamp was trouwens Jolieke Zeegers

Ik wens jullie allemaal nog super veel plezier in Nederland en houd jullie op de hoogte van al het gene wat er hier gebeurd.

Foto's

PS
nog een paar dingen die me opvallen

- Er is nu gewoon al de heletijd kerstreclame op tv, echt niet normaal. Zelfs de kerstkaarten liggen al in de winkel.

- Er zijn erg veel Nederlanders, Duitsers en Engelse die nu de Ooskust bereizen

Ohja Stem op Ruud van Heugten met de verkiezingen, Ik weet niet meer welke partij maar hij is wel een goeie kerel !! ;)

Super leuk ook al die berichten. Ik wist niet dat zoveel mensen mijn reisje volgen.

• 08 November 2009 - 11:24

Sanne:

Heej Robbiej
    Ik heb je verhalen weer gelezen. Sow zeg tis bijna een heel boekwerk haha;)
    Wel eg super wat je daar allemaal meemaakt!
    En de fotos's waren erg mooi! vooral die van Fraiser Island! Net een Paradijs!
    Ik blijf op de hoogte van je spannende verhalen en geniet er nog van!

Groetjes je zusje

• 08 November 2009 - 12:36

Ruud:

Geweldige verhalen weer Rob vooral de paar spelfouten maken het mooi!

Geniet er maar flink van!

Overigens staat die Ruud van Heugten bij Lokaal Meijel, Lijst 5 nr 5 :P

• 08 November 2009 - 13:23

Joyce En Tijn:

We hebben net je verslag en natuurlijk de foto`s bekeken. We zijn erg onder de indruk, Tijn vindt de foto`s cool, zegt hij. Hij vraagt zich af of er ook hertjes zijn???? Grappig hoor. Geniet ervan en we kijken weer uit naar het volgende wat gaat komen.
    Groetjes Tijn en Joyce

• 08 November 2009 - 16:12

Sjimmie:

Hee neef,
    volgens mij heb je het daar wel naar je zin zoals ik het allemaal lees!
    Verhalen typen gaat je ook goed af ;)
    Veel plezier nog daar en de groeten uit Nederweert!

• 08 November 2009 - 16:42

Fons:

Moah denk dat ik later in Australië ga wonen als het zo is!
    Ik hou je boekwerk allemaal bij, egt geweldig dat je het zo meemaakt!
    Leuke foto's van de trip en geniet er nog van he.
    We staan trouwens 2de nu haha

Groetjes Fons.

• 09 November 2009 - 04:39

Nicole:

Heeey Rob!

Super gave verhalen! JIj hebt alles al zo'n beetje gedaan wat ik nog ga doen ;). Ik heb woensdag mijn Fraser trip! Ben benieuwd ;). Succes met je broeken.. wat een bak haha!

daagxxx

p.s tot ziens in Melbourne

• 09 November 2009 - 13:04

Bart Van Heugten:

He Rob.
    Echt gaaf allemaal zo te zien en te horen.
    Fons heeft niet goed gekeken want we staan namelijk eerste.(wel een wedstrijd meer gespeeld)
    Noortje en ik vertrekken drie december. Misschien komen we elkaar wel tegen daar. Veel plezier nog en... No worries

• 10 November 2009 - 03:39

Stijn:

Whoohoow Rob!

Dit klinkt echt allemaal Mega vet kerel! Echt super! Je hebt mij bij deze omgehaald om het ook allemaal zo snel mogelijk te gaan doen. Ik zie dat jij je in ieder geval prima vermaakt! Ga zo door ;)

Veel plezier op whitsundays, maar dat zal ook wel lukken. En we houden contact!

Hopelijk tot snel!

• 10 November 2009 - 12:47

Cor Uit Heitse:

Ha die Rob, t gaat je goed af en t klinkt allemaal super en gaaf.Zou wel willen ruilen.Veel plezier en groetjes Cor van Cafe t Sinterklaoske uit Heitse

• 10 November 2009 - 15:19

Esther:

Robbedoes!

Mooi,mooi die verhalen...
    Ik ben wel een uur zoet geweesd om het allemaal bij te lezen haha
    Maar het gaat je goed, zo te zien! Mooi zo! Kan eigenlijk ook niet anders he in zo'n mooi land!

Have fun! Liefs x Esther

• 14 November 2009 - 12:22

Wim Basten:

Rob wij hebben hetverslag weer gelezen en ook de mooie foto,s gezien fantasties.Vr. Gr. Wim en Rika Basten

• 16 November 2009 - 19:37

Jo Nijssen:

Hallo Rob het klinkt allemaal fantastisch wat je meemaakt. Ik hoorde dat je met mijn broer in Coffs Harbour hebt gemaild.Volgens mij zijn ze nu met een cruise naar Nieuw Zeeland.Ik lees al je verhalen.

Groeten Jo Nijssen