Sydney deel 2
Door: Rob van der Weerden
Blijf op de hoogte en volg Rob
12 Oktober 2009 | Australië, Sydney
Weer ff een verslagje vanuit Sydney
Ik was gebleven op de donderdag middag. Na dat ik ff een internet cafe had opgezocht ben ik met bob, stijn en emiel naar darling harbour gelopen om daar naar het Sydney Aquarium gegaan om daar de zeediertjes te bekijken. Ik moet zeggen dat het ik nooit echt van de dierentuinen enzo ben want natuurlijk is het het leukste om deze dieren in het wild te zien. Maar was erg leuk. Het begint natuurlijk met de kleine visjes, schilpadden, fluoriserend koraal, een krokodil en wat andere visjes, maar toen gingen we naar zo'n tunnel waar aan alle kanten van je vissen zwemmen. Echt sjiek. Daar zwommen dan ook haaien, en dat ziet er dan wel echt vet uit, alleen leek het net of ze aant genieten waren van hun pensioen want ze waren alleen maar rustig wat rondjes aant zwemmen. Hierna zijn we weer terug gelopen naar het hostel maar omdat het vandaag super slecht was is in sydney werd besloten om de bbq bij een andere tent te houden. Het eten was goed en heb ook voor de eerste keer kangourou gegeten. Het smaakt een beetje naar bief maar toch weer anders, ze zeggen dat het het meeste smaakt naar struisvogel. Daarna zijn we met de heel groep weer naar o' mellys geweest. Deze keer was het erg druk en zijn we weer snel naar world bar gegaan. Dit was wel een aparte tent. Wel goede muziek trouwens een soort mix van the white strips en arctic monkey's. Maar we zijn al vroeg naar huis gegaan omdat ik me ook erg moe voelde. Het lijkt wel of de jet lag een dag vertraging had.
9-10
Vandaag konden we uitslapen tot half 10 maar ik was al op tijd op maar mijn lenzen zaten nog steeds niet lekker. Dat heb ik ook nog niet verteld maar ik heb vanaf schiphol al last van mijn lenzen, dus meteen in sydney nieuwe lenzen in gedaan maar het wordt steeds een beetje beter maar blijft irritant.
Wat ik ook nog niet had verteld had was dat het nederlands elftal ook incheckte toen wij daar ook waren bij hetzelfde depart. Maar dat hoorde ik ook later pas omdat ik ff een rondje aant lopen was. Bij het aquarium kwamen we ook nog iemand tegen van de staff van het nederlands team, maar hij kon ook geen kaartjes meer regelen en het was al uitverkocht dus denk dat we zaterdag in het cafe moeten gaan kijken. Ook moooi ;)
Verder zijn we vandaag door de botanic gardens geweest, erg mooi park in hartje Sydney. Das echt raar omdat in sydney elke vierkant meter gebruikt wordt maar ze wel de ruimte maken voor allemaal parken. Daar hebben we de eerste vliegende honden gezien, dit zijn een soort vleermuizen. Deze zitten er echt duizenden. Daarna door naar het opera house en harbour bridge waarna we met een catamaran zijn gaan rondvaren en naar Watson's bay zijn gegaan. Daar hebben we eerst geschuild voor de regen want het kwam er met bakken uit. Daarna hebben zijn we in een bar wat gaan drinken en een wandeling gemaakt. Dit was ook mooi zie foto's. Het is alleen jammer dat het weer niet helemaal meewerkt. Maar het is heel raar.. eerst sta je met een regenjas in de regen en 10 minuten later sta je weer met je t-shirt te bakken in het zonnetje. Daarna zijn we nog een nederlandse frietkot gaan zoeken maar die bleek niet meer te bestaan. 's Avonds zijn we nog op naar het cafe onder het hostel gegaan om daar een uurtje te blijven maar het was te gezellig met de jubox dus wij allemaal nummers aanvragen.
10-10
We moesten vandaag al vroeg op staan 6.30 omdat we vandaag naar de Blue Mountains gingen. Dus eerst met een busje naar de blue mountains maar deze reis duurde al zeker een uur om alleen al bij de blue mountains te komen en dit is ook in sydney. In Sydney leven dus ook zo'n 4 miljoen mensen, en dit is 1/5 van de bevolking in australie. Dus ook niet gek dat dit zo'n grote stad is.Eerst gingen we naar een plaats waar normaal kangaroos te zien zijn maar helaas voor ons was er geen een zo aardig om ff voor de dag te komen. Daarna zijn we naar een ander gedeelte van de blue mountains gegegaan. Trouwens de bleu mountains is een natuurgebied dat 50 km breed is en 200 lang. Het heet de bleu mountains omdat er een blauwe nevel hangt. Bij dit tweede punt in de blue moutains zijn we met een gids rond gaan wandelen. Echt super om te zien met de watervallen en de ongerepte natuur die er is. Een meidjes uit onze groep werd er ook flink op aangesproken toen ze een klokhuis van een appel weggooide. Ze willen juist de echt australische vegetatie behouden en niet laten beinvloeden door westerse plantensoorten enzo. Anders staat de blue mountains over een tijdje vol met appelbomen. Daarom zijn er vrijwilligers die alle planten die er eigenlijk niet voorkomen allemaal uittrekken. Verder waren de uitzichten geweldig dat zul je ook nog wel op de foto's zien. En als laatste zijn we naar de 3 gezusters geweest. Dat is een rots die bestaat uit 3 delen. Maar ik zag er echt geen hoofden in. Dus god mag weten waarom dit de 3 gezusters heet.
Na de bleu mountains zijn we het nederlands elftal gaan kijken bij st. williams, Nederland speelde wel goed maar helaas geen uitgespeelde kansen. Wel super jammer dat we niet bij de wedstrijd konden zijn. Daarna zijn we weer naar o'mellys geweest en daarna wilde we nog naar de gaff naar binnen, dit zou een tent zijn zoals in salou. Maar toen we daar langs liepen stond er een rij van hier tot aan nederland en allemaal echt van zo'n jong volk. Dus zijn we maar ff doorgelopen naar een tent die het spectrum heette. Echt geweldige muziek. Allemaal rock/pop nummers. Hier hebben we met de groep denk ik ook de leukste stapavond gehad. Daarna liepen we de tent uit en wilde de tent daar naast binnen gaan, dit dus gedaan maar toen we onder aankwamen droeg niemand een t-shirt en bleek het echt een te foute homobar te zien. Dus wij snel naar boven. Dit soort kroegen zie je veel meer in dit gebied van sydney Kings cross. Daarna hebben we nog de grundge gekeken in het hostel maar ik werd er niet echt wijs uit hoe de film nou in elkaar zat. Vage film. Maar uiteindelijk was het half 7 voordat ik eigenlijk in bed lag.
11-10
Vandaag hadden we onze eerste vrije dag dus lekker uitgeslapen van de vermoeiende maar super gezellige week. En 's middags zijn we met een groepje naar harbour brige gelopen en natuurlijk er overheen. Ook weer flink wat foto's geknipt, Denk dat ik er nu wel in totaal 50 heb geknipt van het opera house ,maar zo'n geweldig gebouw is het toch ook niet.. toch? En natuurlijk weer jumpstyle foto's gemaakt. Het gaat helemaal nergens over maar wil nu eigenlijk bij alle toeristische trekpleister een jump style foto hebben. Het weer was trouwens voor het eerst weer echt super. Lekker op slippertjes en korte broek door de stad kunnen lopen en ook lekker van het uitzicht genoten. 's Avonds zijn we bij de gaff gaan eten omdat we daar een kortingsbon van hadden gekregen, en natuurlijk als backpackers moet je een beetje op de kleintjes gaan letten. Maar dit was echt niet te doen. Ik denk dat ik binnenkort zelf maar ga koken. 's Avonds hadden we de laatste avond met de groep. Rob de reisleider had zijn gitaar er bij gepakt en we gingen met z'n alle allemaal nummer zingen op het dak terras van ons hostel de woodduck in. Dit was erg gezellige maar ik ging als een van de eerste toch naar bed omdat ik met toch niet helemaal super voelde.
11-10
Vandaag hebben we besloten om de een week naar Manly's te gaan. Dit is een wijk in sydney maar het is eigenlijk net een groot dorp. Dit doen we omdat het eindelijk echt mooi weer gaat worden en hier natuurlijk ff van moeten genieten. ff een weekje wat volleyballen op het strand en allemaal relaxe dingen doen die niet te veel geld kosten. Daarna gaan we maandag met een paar man op surf kamp voor 5 dagen en hierna kom ik uit in byron bay en wil ik gaan kijken voor werk daar of nog ff verder reizen en dan gaan werken.
Op reis naar Manly's moesten we met de ferry omdat het een eind van van sydney centrum aflag. Toen we bij het hostel waren (manly's backpackers) kwam paul(a) er achter dat ze haar portemonee kwijt was. Dat zou ook wel een rob actie kunnen zijn geweest. Dus zij meteen terug rennen naar de boot maar deze was al weg. Maar gelukkig hadden ze de portemonee wel gevonden en kreeg ze deze terug met de gehele inhoud er nog in. Trouwens iedereen van onze groep noemt me sjors. Omdat ik op een sjors figuur lijk. Echt raar want ik reageer helemaal niet meer op rob en alleen nog maar op sjors. Dit was ook gedaan omdat onze reisleider ook rob heette. Het hostel is erg relax. 100 meter van het strand. Manly staat bekend om zijn geweldige surf stranden dus vandaag al de eerste surfers gespot. Denk dat het nog vrij moeilijk zal worden om op die plank te blijven staan. Toen we vandaag naar het strand gingen om te frisbee'n gooide ik de frisbee in de zee, en het was een erg speciale frisbee die ook niet kon drijven. Dus ik meteen de zee in gerend met de kleren aan om die nog proberen te vinden, en ja hoor ik zag m, maar natuurlijk als je zicht hebt in het water komt de volgende golf weer dus 5 minuten zitten graaien maar niks. En toen werden steven en ik ook nog uit het water geroepen door een kustwachter omdat er borden stonden dat er een sterke stoming was daar en dat je daar niet mocht zwemmen. Helaas de frisbee niet meer gevonden dus heb ik maar meteen een volleybal gekocht, dat is trouwens ook meer mijn ding ;) Is ook wel relax want ze hebben hier zo'n 10 mooie netten op het strand hangen dus zullen we nog wel vaker een balletje gaan slaan.
Het plan voor de komende tijd is dus uitgestippeld. eerste een weekje bij komen van de vermoeide eerste week, dan een week surfkamp en daarna werken of nog een klein stukje doorreizen.
De foto's zet ik later ff op internet omdat ik het programma niet kan downloaden om die er op te zetten en anders moet ik per 5 steeds de foto's er op zetten.
Iedereen bedankt voor de reacties en ik houd jullie op de hoogte
Rob alias Sjors
12 Oktober 2009 - 07:51
Ruud:
Hey Rob,
Toch knap dat er ook andere mensen zijn die Rob actie's uitvoeren! Hopelijk doen ze dat de rest van de reis voor jou!
Geniet van je relaxe week en daarna van je surfavontuur!
Groet Ruud -
12 Oktober 2009 - 08:13
Tim:
Hey kerel,
Wel relax daar zo te horen. Hopen maar voor jou dat het op die plank blijven staan een beetje lukt. Achja het water zal daar ook nie al te koud zijn rond deze tijd vant jaar dus lekker zwemmen is ook leuk ;).
Nog paar daagjes en dan ben ik ook weer ff in Nederland.
Veel Plezier nog.
Gr'z
p.s. Een goede raad: Zorgen dat je werk hebt voor het geld op is werken op een lege maag is lastiger ;). -
12 Oktober 2009 - 09:34
Hein:
En nou nog zorgen dat je door al je typwerk niet te weinig van de reis zelf meemaakt ;-)
Gr. Hein -
12 Oktober 2009 - 16:22
Ron:
enigste verschil met een echte rob actie is dat de portemonnee dan niet wordt teruggevonden ":P ;) -
12 Oktober 2009 - 16:24
Nikkie:
Robbieeee!
Jezus wat ben ik jaloers! Wat een avonturen allemaal ;)! Geniet er nog van en hoop snel weer iets leuks te lezen!
Kus Nikkie -
14 Oktober 2009 - 19:49
Wim En Rika Basten:
Hallo Rob wij hebben je
reisverslag gelezen harstikke sjon,en nog veel plezier .
vr gr Wim. -
16 Oktober 2009 - 19:19
Agnes Schepens:
Hey Rob,
van je ex-collega bij de fysio in Meijel kreeg ik het adres van je blog!
super leuk om te lezen wat je allemaal meemaakt in Australie!
Heel veel groetjes vanaf de Nederweerterdijk in Meijel ;)
Agnes -
17 Oktober 2009 - 02:25
Kirsten:
G'day Mate,
How is it going?! Leuke verhalen op je blog...hoe bevalt het?! Heb je al timtams geprobeerd?!!? Wat zijn je reisplannen verder...kom je nog naar WA?
Liefs Kirsten